Lossie är dräktig, valpar väntas i mitten på april!
Pi är också parad, om hennes kull kan du läsa lite längre ner.

RLDN Mironik's BettyPrior "Lossie"
HD/A, ED/0, CEA ua/ua

Lossie är en tjej född i en kull där alla är röntgade fria fram och bak. Samtliga är arbetssamma öppna och glada individer. Lossie har varit på resande fot med mig till Finland och hon är väldigt miljöstark, fungerar överallt, på restauranger, färjan, stadsmiljö, snäll med alla hon möter, två som fyrbenta. Hon bor med sin colliekompis på en gård där det finns hästar och höns och alla går fint tillsammans :) Hon tränar med sin matte rallylydnad och dom har även tävlat sparsamt. Vi har fått äran att para henne med en hane där vi tror det kommer bli väldigt trygga trevliga individer med en spännande stamtavla

LD Startklass RLDN RLDF SE UCH Keylocs Balance In Time
HD/A, ED/0, CEA ua/ua


Vi är så glada att vi får använda Kalle till Lossie, Kalle är precis som Lossie, berest, han åker färjor, går på restaurang, promenerar i stadsmiljö med bilar, broar och fungerar i alla miljöer. Så här skriver hans matte om honom
"Kalle har många namn: Kalle-Knas, Kalle-Kram, Kalle-Kalas, Kalle-Kanon, Kalle-Kvick, Kalle-Koll, det speglar lite hur han är:
Kalle-Knas: Kalle är familjen pajas, han gör massa spex hela tiden, kastar sig upp på höga stenar, bord, varje morgon på jobbet så springer han in i ett av rummen och rullar på rygg på den mattan, han ligger och sover på betonggolvet framför kopiatorn/skrivaren på rygg utan att bry sig alls om alla som går till/från maskinen.
Kalle-Kram: Kalle är väldigt gosig. Varje morgon börjar han med att ligga på mig och klias o pussas. Han gillar även att gosa med alla människor som ha lär känna.
Kalle-Kalas: Mat o godis är hans passion...finns alltid nåt som kan firas i hans tycke...han har en speciell gång som liksom bara spritter när han är på väg mot gottis-burken här hemma....
Kalle-Kanon: Alltså han är faktiskt väldigt bra på mycket. Han älskar att träna och arbeta, han har det där ”willing to please” i sig som är så häftigt, han tycker det är häftigt att gå fot. Vi tränar spår, sök o lydnad för tillfället. Vi har vallat lite och han har godkänt NHAT och han är duktig på detta men tyvärr så har vi för långt att åka till bra ställe att valla på så det blir tyvärr för tidskrävande o dyrt, annars hade jag fortsatt Vi har startat i lägre spår men inte kommit runt i spåret, vi tar nya försök till våren. Då kommer vi förhoppningsvis även starta i lägre sök. Utöver det har vi kört rally nybörjare och fortsättning och han är uppflyttad till avancerad klass, samt lydnad startklass uppflyttad till lydnadsklass 1 som vi just börjat träna. Har för avsikt att starta 2024 i detta.
Kalle-Kvick: Ja det är spring i benen, han är jäkligt snabb och älskar att springa, busa med nån och leka.
Kalle-Koll: Han är rätt reaktiv och märker allt som finns att märka typ flera sekunder innan en annan ens skulle sett nåt. Står det nån någonstans där det aldrig stått nån? Är det en hare där bort typ 400m fram? Får grannen 100m bort besök? Har nån ställt en sopsäck bredvid soptunnan där 50 fram? Oroa dig inte, Kalle har koll....han skulle nog blivit en bra patrullhund."


Pi är parad och hennes valpar väntas i maj. 

Korad Se vch RLDN Leathan linn  Gwilith Nin Gwilwileth
"Pi"

HD/A, ED/0, Cea ua/ua

Pi är en livlig, lekfull och glad tjej. Hon är en superduktig spårhund och älskar träning av alla slag. Hon har skinn på näsan och säger ifrån om hon blir orätvist behandlad. Hon älskar alla både två och fyrbenta men framförallt barnen. Hon är miljöstark och fungerar i alla miljöer. Vi kommer para henne med....

KORAD Mironik's Qivi
HD/A, ED/0, CEA ua/ua/ua

Qivi är en glad, aktiv kille som är korad med fina 409 poäng. Han tränas i agility, lydnad och spår, i både lydnad och agility är han också tävlad. Han har en fin av och påknapp och lätt att koppla av när aktivitet inte erbjuds. Han är född i en kull där samtliga är röntgade ua både höfter och armbågar och alla är också fria på ögonen. Vi tror att det kommer bli miljöstarka valpar med stor arbetskapacitet.

Höst 2024
planerar vi parning mellan

NWI NWII RLDN Mironik's Dixie Dew
HD/A, ED/0, CEA ua/ua

Vi har fått den stora äran att låna fina Caeli för en kull. Hon är född i en kull med 5 individer där alla är fria på höfterna, en har en anmärkning på armbågen, alla är fria på ögonen, inga kvarstående rädslor på någon i kullen, alla är lekfulla och sociala och endast en är skottberörd. Vi är så glada att kunna gå vidare på den här kullen och hoppas på glada, orädda och lekfulla individer. Här är matte Lenas ord om Caeli "Caeli är en riktig arbetsmyra och älska att träna och göra saker. Vi tävlar i nosework och rallylydnad. Vi har även provat på lydnad och hoopers och Caeli tycker att allt är lika roligt. I träningen är hon otroligt lättlärd, hon är lätt att motivera och belöna med godis och leksak.
Även fast vi tränar mycket så klarar hon fint av att ta det lugnt i perioder. Hon tycker mycket om att vara ute och är gärna i trädgården hela dagarna om hon får. Hon är öppen och social och tycker mycket om människor, andra hundar och familjens katt.
Caeli är miljöstark och har inga rädslor. Detta märks särskilt väl i noseworken där vi tränar och tävlar i alla möjliga konstiga miljöer."

KORAD MIRONIK'S BASSINO
HD/B, ED/0, CEA ua/ua

Sam är född i en kull med 6 individer, 1 är avlivad pga rygg/led problem Dom övriga 5 är alla fria på höfter och armbågar och fria ögon. Alla är sociala, lekfulla utan kvarstående rädslor och alla  utom en är skottfasta. Sam är korad med 400 poäng. Här är matte Sofies ord om Sam "Ska vi beskriva Sam med några ord så skulle det vara kärleksfull, vänlig, livlig och lekfull. Han är väldigt social med människor och kan vara ganska intensiv i sitt hälsande. I träning lär han sig snabbt, vill mycket och uppskattar både godis- och lekbelöning. Han är väldigt lätt att engagera i både träning och lek. Av-knappen däremot är lite svårare att hitta. Han bor ihop med matte, husse, lillhusse som är två år gammal och två andra hanhundar. Ända sen han var valp har han varit väldigt mån om sin lillhusse. Vill gärna trösta när han gråter och hänger genast med på bus när det erbjuds. Han är väldigt vänlig mot alla han träffar, både människor och hundar. Även om han kan vara ganska bufflig och lite burdus så har han aldrig visat något annat än att han är en vänlig själ."